LA PRIMERA MAQUETA


Després d’aquella primera actuació, en Pep i en Carles es trobaven els caps de setmana a Vic, a casa d’en Pep, i s’ho combinaven amb les seves obligacions habituals. En Carles es desplaçava de Barcelona a Vic i es quedava a dormir a casa d’en Pep, on hi havia un petit estudi de gravació. Allà s’hi passaven tot el cap de setmana, provant cançons de grups que els agradaven i d’altres que en Pep componia. Només es recordaven de sortir per anar a sopar a algun lloc de bona reputació i a prendre alguna copa.

Al cap d’un cert temps, en Pep va trucar a en Joan Capdevila per comentar-li “una idea que li volia explicar”. Encara no tenia cançons, ni grup, ni nom, però sí un cantant, en Carles Sabater, i un possible lletrista, en Joan Capdevila.

 

 

Tot i que els seus coneixements musicals eren nuls, el 2 d’agost de 1986, en Joan Capdevila es va integrar a les trobades entre en Pep i en Carles, en les quals en Carles cantava i en Pep tocava cançons amb el seu piano. Ells dos ja feia més de mig any que treballaven junts, i, a l’estiu de 1986, ja es trobaven tots tres, els caps de setmana, a casa d’en Pep, per treballar les cançons i escriure les lletres del grup.

A poc a poc, en Pep va anar gravant, en el seu magnetòfon de quatre pistes –una joia tècnica de l’època–, algunes cançons que havia compost i que, més tard, formarien part del primer disc de Sau.

Així va ser com Pep Sala, Carles Sabater i Joan Capdevila es van posar a treballar lletres en català, un tema que es van qüestionar durant algun àpat, però que van trobar normal, tenint en compte que era la seva llengua. No en van parlar mai més.

Poc després, es va incorporar un nou membre a les trobades, en Carles (Charlie) Oliver, bateria i alumne avantatjat d’en Pep. Era més jove que la resta, però es va adaptar bé.

De mica en mica, les cançons van començar a prendre forma. Les idees es convertien en sons. Per aquelles dates, en Pep i en Carles van començar a gravar la primera maqueta de Sau amb l'ajuda d'en Ramon Ferrer, guitarrista de Duble Buble i gran amic d'en Pep. La maqueta tindria quatre cançons: Sense estil, Com la primera nit, Viure sense tu i No puc més. Aquests temes els van començar a assajar, ocasionalment, en un local del carrer de Sant Antoni, conegut pels vigatans com Can Morral.

 

 

Aquest espai web utiliza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.

Accepto