LES TALLADES: LA FORMACIÓ DE SAU


Fins aleshores, en Carles s’havia quedat a dormir a casa d’en Pep, però un dia van decidir que necessitaven un lloc on poder conviure i trobar-se, un lloc que, alhora, els pogués servir com a local d’assaig.

Aquesta decisió es va prendre quan es va incorporar en Josep (Pep) Sánchez com a baixista a les trobades. Amb ell quedava tancada la primera configuració del grup: Pep Sala, Carles Sabater, Joan Capdevila, Charlie Oliver i Pep Sánchez. Encara, però, no era la definitiva.

En Pep i en Joan van estar voltant per Osona amb la idea de trobar una casa, fins que algú els va suggerir la caseta que hi havia al costat d’una casa de colònies, ubicada a la Vall de Sau. S’anomenava Les Tallades, i va acabar essent la primera llar del grup. S’hi van traslladar el 27 de març de 1987 amb la filosofia dels caps de setmana intensius.

En Carles arribava el divendres de Barcelona, i tots junts convivien a la casa de Sau cada cap de setmana fins al diumenge a la nit, quan se separaven i cadascú tornava a casa seva. En Carles, però, de vegades marxava el mateix dilluns al matí, i, si podien, ja s’hi instal·laven el dijous.

La casa va ser una mena de nucli que va aglutinar el grup i els va permetre viure experiències i vivències de tot tipus. Per assajar, apartaven la pesada taula del menjador i construïen un niu, on instal·laven els instruments i l’equip de veus.

La caseta de Les Tallades va ser el lloc on, el 25 d’aril de 1987, el grup va presentar públicament la seva primera maqueta. El públic estava format per una vintena d’amics, parents i coneguts de tots plegats. Un improvisat equip de so instal·lat al menjador on havien sopat va servir per escoltar les cançons. El resultat va ser molt positiu, i tothom es va sorprendre de la qualitat del producte i de la veu d’en Carles.

Enmig d’aquesta vintena de persones, hi havia en Ramon Altimir, teclista i, també, alumne i home de confiança d’en Pep, que aquell mateix vespre es va incorporar al grup en format ànima. Perquè ho fes en format cos encara haurien d’esperar un parell de mesos, perquè en Ramon, com altres joves de l’època, estava afectat pel “virus” de la mili.

 

 

El dia que en Ramon es va incorporar definitivament al grup es va completar la seva configuració. Es pot dir que aquell vespre van coincidir tots els que formarien el grup Sau durant els propers anys. En Ramon Ferrer, de Duble Buble, col·laborava assíduament amb ells, i, de mica en mica, el grup va anar definint la seva forma de treballar.

El grup ja estava format. A la bateria, hi hauria en Charlie Oliver; al baix, en Pep Sánchez; als teclats, en Ramon Altimir; a la guitarra, en Pep Sala, i la veu principal seria la d’en Carles Sabater. En Pep Sala seria l’autor de la música de totes les cançons i les lletres les escriurien en equip, entre en Carles Sabater, en Joan Capdevila i el mateix Pep. A més, en Joan Capdevila, a banda de ser colletrista, assumiria les tasques relacionades amb el management del grup. Entre tots tirarien el grup endavant.

La casa de Les Tallades sempre va ser un conglomerat de gent diversa que anava passant per allà, mentre els assajos donaven forma al que seria el primer disc de Sau. Les Tallades va ser el nucli on es van escriure cançons com Sense estil, Com la primera nit, Deprimit o Records d’Irlanda, entre d’altres.

A poc a poc, aquell menjador, presidit per una llar de foc molt peculiar, es va convertir en una caixa de música gegant, plena de ressonàncies i harmonies, que donava cos als sons enregistrats a la maqueta.

 

 

Aquest espai web utiliza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.

Accepto