SAU30

 

2017 · "LES TALLADES", (on tot torna a començar) ·


 

El 31 d'octubre de 2017, es complien 30 anys del primer concert i per tant de la creació de SAU. Per aquest motiu a partir de la tardor de 2017, es van celebrar diferents iniciatives per commemorar aquest 30è. aniversari. Entre ells, la sortida d'un nou disc en directe, titulat "Una nit al teatre", enregistrat en directe durant la gira de SAU amb el mateix nom, l'any 1995.

En la mateixa data i lloc exactes on es va celebrar el primer concert de Sau, i per primera vegada després de vint anys, el 31 d'octubre de 2017 es reunien a "Les Tallades", músics, tècnics, road managers, amics i col·laboradors de Sau. Era una celebració en privat, per commemorar els 30 anys de Sau. La festa incloïa un concert, en el que la banda de Sau, va convidar a Jonathan Argüelles, -cantant del grup tribut a Sau "Tornem a Sau"-, a interpretar alguns temes amb el grup. Una nit màgica de retrobada, que va acabar engrescant a la banda a realitzar un altre concert, aquesta vegada celebrant públicament els 30 anys de Sau.

De nou, sense planificar-ho, i sense encara saber-ho a Les Tallades, tot tornava a començar.

 

 

2018 · NEIX SAU30, (una banda sense futur) ·


Finalment l'escenari escollit per celebrar oficialment els 30 anys de Sau, seria el Gran Teatre del Liceu, però encara faltava un any per celebrar-se el concert.

Es decideix buscar una oficina de management per fer uns pocs concerts i fer temps per l'esperada data. En aquest moment es feia necessari trobar un  nom per aquest nou projecte. Tothom tenia clar, des de el primer dia, que no es podia dir Sau. Era una retrobada col·lectiva que els unia per celebrar els 30 anys de Sau i per  mantenir el record i homanatjar a l'amic insubstituible Carles Sabater. Sense el Carles no es podien dir Sau.

Finalment el projecte es va dir sense més: SAU30. Així, dues dècades més tard de la desaparició de SAU, SAU30 retornava als escenaris, a tot l'equip que va formar part del grup. Músics, tècnics, road mànagers, i en definitiva, tota l'estructura que els va convertir en un dels grups més importants de l'escena catalana.

SAU30 volia ser un projecte comú, protagonitzat i representat per totes i cadascuna de les persones que en formaven part.  Per aquest motiu des del primer dia, al final de cada concert s'acomiadàven del públic des de l'escenari tant la banda, com el personal del backstage.

La banda la formen deu músics, Carles "Xarli" Oliver (bateria de Sau 1987-90), Quim "Benítez" Vilaplana (bateria de Sau 1990-98), Pep Sánchez (baix de Sau 1987-96), Jordi Mena (guitarra de Sau 1991-97), Josep Lluis Pérez (guitarra de Sau 1997-99), Ramon Altimir (teclats de Sau 1987-99) Gerry Duffy (veus i percussions de Sau 1988-99), Pep Sala (veu, guitarra i piano) compositor de SAU i membre fundador del grup juntament amb Carles Sabater i Joan Capdevila.

A la banda genuïna de Sau s'incorporava el cantant mataroní Jonathan Argüelles, vinculat a diferents formacions (Junts, Inèdits, etc.), i que en aquell moment destacava com a vocalista al capdavant de la banda tribut "Tornem a Sau". També es va afegir a la banda com a multi instrumentista, el músic Joan Antonell.

La producció i la producció tècnica de Sau30 també reunia al nucli del backstage de les gires de Sau: Pedri González (tècnic de so) Lluis Martí (tècnic de llums), Ferran Jurado (tècnic d'escenari "pipa"), Jan Puig (tècnic d'escenari "pipa") Miquel de Paz (tècnic d'escenari "pipa") i Joan Capdevila (road mànager) i qui també va ser co-lletrista en moltes cançons de Sau i mànager personal de Pep Sala i Carles Sabater.  A l’equip tècnic de Sau s´hi uneixen Martí Moreu, tècnic d'escenari "pipa" i  Ivette Vila a la producció. Tota l'estructura acaba reunint a 18 persones.

 

 

2019 · DE ÚNIC CONCERT,  (a dos anys de gira amb entrades exhaurides) ·


L'oficina de managemet acaba contractant diversos concerts de SAU30 per el 2018, abans de l'esperat concert al Gran Teatre del Liceu, que tenia data fixada per l'1 de març de 2019.

Qui va ser també mànager personal de Sau, Ignasi Pla, s’unia a l'equip per encarregar-se del disseny gràfic del projecte. Basant-se en el concepte original del logotip de Sau, -fet un dia amb retolador, i que així es va quedar per sempre-, hi incorpora el fet d'obrir una caixa de records on teníem guardada alguna cosa important, aquesta cosa són els 30 anys de Sau. Internament s’havia comentat el fet de que Sau30 era un projecte de molt curta durada, i Pep Sala comentava fent broma, som una banda sense futur.

Ignasi Pla acaba incorporant la frase a la imatge gràfica, explicant que Per fer gala de l'humor i el bon rollo que sempre va caracteritzar Sau, l'humor i l'autenticitat hi han de tenir un paper, per això vull incorporar la frase de'n Pep que diu: "una banda sense futur". Així que a SAU30 se li suma el subtitol de "La Banda de Sau (una banda sense futur). I aquest seria el póster oficial, de la que acabaria essent una exitosa gira.

 

 

La gira SAU30 començava oficialment el 7 de març de 2018, a la gala dels Premis Enderrock a l'Auditori de Girona, on també es va fer reconeixement de la trajectòria de SAU com a grup i de Pep Sala com a artista i compositor, amb dos premis Enderrock. Estava previst que l'últim concert  seria l'1 de març de 2019 al Gran Teatre del Liceu. Abans però,  Sau30 viuria l'èxit als teatres més destacats de Catalunya. 

Amb el temps la repercussió del projecte Sau30 segueix creixent i generant interès, -agafant per sorpresa a tot l'equip-. Aquest fet, sumat a l'èxit, i la retrobada amb els seus seguidors, acabava animant als integrants del projecte,  a seguir encara un any més. El concert del Gran Teatre del Liceu s'acabava convertint doncs, en el punt àlgid de la gira, però no amb el final.

Intermitentment,  SAU30 acabava sortint de gira durant un any i mig, amb la majoria de concerts amb entrades exhaurides.

 

 

Tot i que des d'un inici tot l'equip tenia clar que Sau30 era una Banda sense futur i que el projecte tenia un principi i un final molt marcats, el destí els conduiria per altres camins. Després del concert del Gran Teatre del Liceu (amb les entrades exhaurides més de mig any abans), Sau30 va seguir de gira fins el desembre de 2019.

Un últim concert, -de nou amb entrades exhaurides-, el 13 de desembre al Teatre Auditori de Sant Cugat del Vallès, acabava amb gairebé dos anys de concerts, i havent trepitjat els escenaris dels teatres més importants de Catalunya.

 

S'ACABA LA GIRA,  (i que no et falti mai la sort)


El mateix mes de desembre SAU30 és de nou notícia als mitjans de comunicació del nostre país, ja que per primera vegada després de Sau, tornen a entrar en un estudi de gravació. Seria per enregistrar una nadala composada i produïda per Pep Sala,  titulada "Tingues Bon nadal (i que no et falti mai la sort). El tema que es publicava exclusivament online, anava acompanyat d'un video que incloïa un resum d'imatges de la gira 2018/19. Interpreten el tema: Pep Sala, Jonathan Argüelles, Ramon Altimir, Pep Sánchez, Quim "Benítez" Vilaplana, Gerry Duffy, Carles "Xarli" Oliver, Josep Lluis Pérez i Joan Antonell.

El tema es va estrenar en exclusiva a la Cadena Ser el 4 de desembre, al programa "Aquí Cuní", i el video seria presentat publicament unes hores més tard al portal Catorze.Cultura viva.

Amb aquesta cançó SAU30 desitjava Bon Nadal i agraïa als seus seguidors el suport rebut durant els gairebé dos anys de gira, i que arribava al seu final.

 

 

2020 · (un any de confinament )·


Amb el final del projecte SAU30,  tot l'equip tornava a les seves respectives activitats professionals. Jonathan Argüelles segueix de bateria amb les seves formacions musicals, i Pep Sala viatja a Japó per enregistrar amb la seva productora un documental sobre el restaurant "Mibu" de Tokyo.

El mes de març però ens agafa a tots per sorpresa el COVID 19, i el Govern Espanyol declara l'estat d'alarma, a causa de la pandèmia del coronavirus. Immersos en el confinament i malgrat trobar-se inactius, SAU30 decideix reactivar temporalment les xarxes socials, per d'aquesta manera fer una mica de companyia en el confinament total de la població. El primer tema es publicava el 20 de març. Improvitzant amb els instruments que tenien a l'abast, i autogravant-se amb el mòbil Pep Sala, Jonathan Argüelles, i Joan Antonell, interpreten i enregistren, una càlida versió de On són els ocells.

La iniciativa té una gran repercussió a les xarxes. Una setmana més tard,  i després de ingeniar com se les poden arreglar per tocar tots alhora des de casa, el 25 de març SAU30 penja un nou tema a les xarxes socials facebook i Instagram (@oficialsau i @pepsalaoficial). 

Aquesta vegada tota la banda al complet i cadascú des de casa seva, -com no podia ser d'altre manera-, interpreten el tema Laia.

 

 

Les xarxes treien fum, i el confinament s'allargava, així que SAU30 va seguir publicant setmanalment un tema, per acompanyar el dies de confinament. Van publicar Amor a fons perdut, seguit de Percentatges, feliciten el Sant Jordi amb el tema de Sau Amb un llibre mai estaràs sol, segueixen amb una versió  del tema The one a that one, fins que s'acomiaden amb La cançó de la noia de l'altre cantó del bar. Tema escollit per votació popular a través de les xarxes.

Un cop s'acabava el confinament, SAU30 torna a desconnectar.

 

2021 · QUINA NIT-QUINA LLUNA · (sembla que encara hi ha futur)


A finals de l'estiu de 2020, després de més d'un any sense fer concerts i les ganes de més dels seus seguidors, -que demanaven reiteradament el retorn del projecte-, Sau30 acaba cedint davant les seves peticions, i  decideix tornar el 2021 amb un nova gira que es titula "Quina nit-Quina lluna".

Aquesta gira però, ve precedida per més novetats. Una pel·lícula documental que s'emetrà properament per TV3.

El primer cap de setmana del mes de juliol de 2020 Sau30 comença a enregistrar les imatges per a la pel·lícula-documental. La filmació està dirigida pel realitzador de cinema i publicitat Manel Buch i es dur a terme a l'Obserbatori Astronòmic Albanyà.

 

 

Sau30 escull l'Observatori d'Albanyà com a escenari, per dues raons principals. Una, ja coneguda per molts, és la vinculació que el "Quina nit" i especialment una de les cançons que formen el disc "Boig per tu", té amb la lluna. L’altre, per la vinculació que Pep Sala té amb l’Observatori Astronòmic Albanyà, del que n’és director artístic i n’ha composat la música.

Amb aquest fil conductor l'Observatori ens condueix per un viatge per l'univers a través de les cançons del disc "Quina nit", que va ser, un dels discs amb més èxit de Sau.

El repertori que forma part de la pel·lícula-documental, serà doncs la base de la nova gira, que començarà a principis del 2021. En els seus concerts es podran escoltar cançons poc habituals com: La lluna i jo, Glòria per tu, Al final del Carrer, o Restaurant Xinès, juntament amb altres més emblemàtiques com És inútil continuar, Envia'm un Àngel, Si un dia he de tornar, o Boig per tu.

La Traca Events, oficina de contractació en exclusiva de SAU30, el 16 de setembre anuncia oficialment nova gira de Sau30 i presenta el póster que l'acompanyarà.

 

 

Sembla doncs que encara hi ha futur per SAU30... i que el 2021 serà un any ple de novetats i notícies importants, que encara no podem desvetllar.

 

Aquest espai web utiliza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.

Accepto